Rólunk

Kutyaiskolánkat 2014. szeptemberében nyitottuk meg Szentendrén, autóval és tömegközlekedéssel  is könnyen megközelíthető helyen.
Fő célunk, hogy boldog, kiegyensúlyozott és együttműködő kutyák kerüljenek ki az iskolánkból, akikkel öröm az együttélés, a mindennapi élet. Nem fekete-fehéren látjuk a kutyakiképzést, módszereinkben ötvözzük a biztonságot jelentő fegyelmet a modern kutyaközpontú szemlélettel, így biztosítva ideális hátteret a boldog, kiegyensúlyozott családi kutyák képzéséhez és neveléséhez. 

Alapelveink

Hisszük, hogy minden kutya-gazda páros különböző és egyedi, ezért nincs egy igaz és mindenható módszer, ami minden esetben működik. Kiterjedt ismeretekkel rendelkezünk a kutyakiképzés és -nevelés irányzatait illetően, ugyanúgy használjuk a régi, jól bevált technikákat, mint a modern elveket, adott szituációhoz választva ki a legmegfelelőbb módszert. Mindig figyelembe vesszük az adott kutya fajtáját, temperamentumát, ehhez igazítjuk a képzési elvárásokat és a nevelési tanácsokat is.
Elsősorban nem a kutyát, hanem a gazdát képezzük, megtanítjuk, hogyan értse meg és kezelje a kutyáját, hiszen mi nem leszünk ott a mindennapi éles helyzetekben, hogy megoldjuk helyettük a problémákat. Ettől függetlenül természetesen nem engedjük el a gazdák kezét a vizsgák végeztével, bárkit szívesen látunk a már elvégzett tanfolyam aktuális csoportjában egy kis ismétlésre, és szívesen nyújtunk segítséget az útközben felmerülő problémákkal kapcsolatban.

Céljaink

Farkas

Rangsorrendezés
Több évtizedes, farkasokkal és kutyákkal szerzett tapasztalatainkra alapozva a lehető legtermészetesebb módon szeretnénk kialakítani minden kutyás családban az ideális rangsort, mert enélkül nincs igazán harmonikus kutya-gazda kapcsolat. Van olyan páros, ahol magától kialakul az ideális viszony, sokaknak viszont segítségre van szükségük, hogy a kutyájuk valóban kiegyensúlyozott életet élhessen egy olyan pozícióban, ahol kényelmesen érzi magát.

Szocializáció
Az a célunk, hogy a hozzánk járó kutyák később problémamentes szociális életet élhessenek fajtársaikkal. Minden kutyával szemben reális elvárásnak tartjuk, hogy legalábbis képes legyen nyugodtan elviselni más jól szocializált kutyák társaságát komolyabb konfliktus nélkül. Fontos célunk, hogy a kutyák se fizikailag, se mentálisan ne zaklassák egymást, és megtanítjuk a gazdákat arra, hogy hogyan tudják ezt elérni. A csoportos foglalkozásokon jelentős szerepet kap a szabad játék, így a kutyák kielégíthetik szociális igényeiket, és elégedetten, boldogan érhetnek haza a kutyaiskolai órák után.

Egészség
Külön figyelmet fordítunk a hozzánk kerülő kutyák általános egészségi állapotára a karomvágástól kezdve a túlsúlyig vagy az ízületi problémákig. Az oktatásnak minden szinten – óvodától a rehabilitációig – kiemelt része, hogy a gazda tisztában legyen a kockázatokkal, tanácsot kapjon a kutya etetésével, mozgatásával, kezelésével kapcsolatban.

Engedelmes munka
Az engedelmes képzés iskolánban alapvetően pozitív megerősítéssel – dicsérettel és jutalomfalattal – történik, hiszen a kutyakiképzés fő célja, hogy a kutya élvezze a gazdával való együttműködést. Emellett azonban fontosnak tartjuk, hogy ne csak akkor engedelmeskedjen, amikor kedve van hozzá, ezért szükség szerint más motivációs technikákkal is dolgozunk – így lehetünk biztosak benne, hogy ha valami jutalomfalatnál vonzóbb dologról szeretnénk elterelni a figyelmét, akkor is hallgatni fog ránk. Nagy hangsúlyt fektetünk tehát a gazdák megfelelő tekintélyének kialakítására, hogy „lefizetés” és trükközés nélkül is engedelmes társuk legyen a kutya. Így lesz biztonságos, természetes és harmonikus a kutya-gazda kapcsolat.

Rehabilitáció
Sok év menhelyi gondozóként és magánkiképzőként szerzett tapasztalattal a hátunk mögött hathatós segítséget tudunk nyújtani akár „hozott”, akár otthon kialakult viselkedési problémákkal kapcsolatban. Lehet szó más kutyák vagy ember elleni agresszióról, rossz szokásokról, szökésről, rombolásról, indokolatlan félelemről – megoldjuk!
Valljuk, hogy nincs menthetetlen kutya, mindegyiküket fel lehet hozni legalább egy élhető szintre, de a legtöbb probléma teljesen megszűntethető a megfelelő kezeléssel. Általában olyan esetekben is sikereket érünk el, ahol akár több kutyaiskola vagy egyéni tréner módszerei mondtak csődöt előttünk. 

Sport
A kutyás sportok remek lehetőséget biztosítanak a kutya-gazda kapcsolat kiteljesítésére, illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy sok kutya igényli is a szellemi-fizikai megterhelést, és ennek hiányában különféle rossz szokásokat vehet fel. Egyre több sportág van, ami kifejezetten a családi kutyásokat célozza meg, ezekből iskolánkban jelenleg az agility és a rally obedience elérhető, ezen felül BH vizsgára való felkészítést is vállalunk. Mindenkinek csak javasolni tudjuk, hogy vágjon bele a sportolásba, mert a közösen elért sikereknél és a sporttársi kapcsolatnál nincs nagyobb öröm a kutyázásban.

Oktatóink

Attila

Pásztor Attila vezető oktató
30 éves szakmai múltja során a magánoktatás mellett dolgozott mozgássérült-segítő és terápiás kutyák nevelésével és képzésével, több nyugat-európai ország akkori legjobb eredményeket elért kutyája is az ő nevelése.
Öt évig dolgozott állatmenhelyen gondozóként és rehabilitációs szakemberként, előtte pedig évekig nagyragadozókkal, köztük farkasokkal foglalkozott.
Rendszeresen segít menhelyeken élő és gazdátlan kutyákat ideiglenes befogadással, szállítással, rehabilitációs munkával.
Kiemelten foglalkozik a keleti pásztorkutyákkal (közép-ázsiai juhászkutya, kaukázusi juhászkutya stb.).

Standovár Boglárka agility oktató

 

Buri-Kovács Enikő segédoktató

 

 

 

 

Jelencsics Zora segédoktató

 

Szabó Erika segédoktató

 

 

 

 

Vásárhelyi Szilvia segédoktató