Kistestű kutyáknak

Csivava, yorkshire terrier, törpe uszkár, tacskó, pincser, bichonok, stb… Ők is teljes értékű kutyák, képezhetőek, sőt, szeretik a képzést – sokszor jobban is teljesítenek, mint nagyobb testű társaik! -, mégis nehéz velük kutyaiskolába járni, mert a hebrencs 30-40 kilós fajtársaik akaratlanul is sérülést okozhatnak nekik. Ezen szeretnénk segíteni azzal, hogy az iskola szolgáltatásait elérhetővé tesszük a kisebb kutyák számára is biztonságos formában. 

Iskolánkban az első 80 dekás csivavakölyök bejelentkezésekor indítottuk el külön kistesű kutyáknak szóló képzésünket, mert hisszük, hogy fizikai sérülékenységük ellenére a „minik” is teljes értékű kutyák. Ezt számtalan kistestű kutya és gazdája bizonyította már, akik a nagyokat megszégyenítő eredményekkel vizsgáztak, vagy repültek végig az agility pályán.

Hogy mi számít kistestűnek, azt nehéz definiálni – a vagányabb, masszívabb testű terrierek vagy tacskók például sokszor kisebb termetük ellenére is kiválóan beilleszkednek a nagyok közé -, de mindig azt tartjuk szem előtt, hogy a legkisebbek is élvezhessék a közös játékot, ne kelljen sérülésektől tartaniuk. Tapasztalataink szerint kb. a 6 kilós felnőttkori méret a lélektani határ, de temperamentumtól is függ, hogy melyik kutya milyen foglalkozásra illeszthető be biztonságosan.
Ha bizonytalan vagy, hogy a kutyád melyik méretkategóriába esik, kérdezz minket bátran :)

Természetesen a „miniknek” is érdemes megtanulniuk, hogyan viselkedjenek nagyobb kutyák társaságában; ebben saját nyugodt, jól nevelt, biztonságosan kommunikáló kutyáink vannak segítségükre a foglalkozásokon.
Képzés és nevelés tekintetében ugyanazon elvek mentén zajlik minden, mint a nagyoknál. Talán annyi a különbség, hogy a gazdák számára kevésbé derékkímélő a foglalkozás, ezt érdemes lehet figyelembe venni jelentkezés előtt.

Jelenleg nem tanfolyamos rendszerben oktatjuk a kistestű kutyákat, a csoportba pedig kölyköket és felnőtt kutyákat egyaránt várunk. Itt mindenki a saját szintjének megfelelő feladatokat gyakorolhat, és készülhet a vizsgákra, amiket az engedelmes tanfolyamok vizsgaidőpontjain lehet letenni.

A foglalkozások díja alkalmanként 2 500 Ft
5 alkalmas bérlet 10 000 Ft-ért váltható, 3 hónapig felhasználható.

>> Jelentkezés <<

A foglalkozások időpontja:

szombat és vasárnap – a pontos időpontért mindig nézd meg az órarendet!