Alapozó tanfolyam

Kinek ajánljuk?
Olyan felnőtt kutyákat várunk az alapozó tanfolyamra, akik eddig nem részesültek komolyabb képzésben, és nincs a csoportba illesztést akadályozó viselkedési problémájuk (pl. agresszió, nagyfokú félelem). Legyen akár szétszórt, hebrencs, engedetlen vagy öntörvényű – ha szeretnéd elkezdeni a képzését, nevelését, ez a tökéletes terep.

Az öt hetes alapozó tanfolyam a felnőtt kutyák képzésének első lépcsőfoka. Ebben a szakaszban rengeteg jutalomfalattal és pozitív megerősítéssel dolgozunk, azt a célt szem előtt tartva, hogy a kutya ismerje és szeresse meg az alapengedelmes feladatokat, különböző ügyességi feladatokon keresztül is fejlődjenek az alapkészségei, és megtanuljon örömmel együttműködni a gazdával.

Kiemelten fontosnak tartjuk az aktív egymásra figyelés kialakítását, fejlesztését, hiszen ez nem csak a képzés, hanem a kutyával való együttélés alfája és omegája. A sokak számára problémát okozó kardinális kérdések, mint a behívás és a laza pórázos séta, már itt előkerülnek, és elkezdünk dolgozni rajtuk.

Az oktatás kis csoportokban történik, hogy kellő figyelmet tudjunk fordítani az egyéni problémákra.

A jelentkezés feltétele a betöltött 7 hónapos kor, az érvényes (egy évnél nem régebbi) veszettség elleni és kombinált oltások megléte, illetve a kutya külső-belső élősködőktől való mentessége és védettsége.

A tanfolyam anyaga:

  • behívás
  • laza pórázos séta
  • szocializáció kutyatársaságban
  • alapengedelmes gyakorlatok
  • ügyességi feladatok
  • elméleti alapok
  • tanácsadás, segítségnyújtás egyéni problémákkal kapcsolatban

A tanfolyam időtartama: 5 hét (5 alkalom) + vizsga

A kutyaóvodát rendszeresen látogató tanulóink általában a tanfolyamérettségig elsajátítják az alapozó tanfolyam anyagát, ezért nekik lehetőségük van a tanfolyam végigjárása nélkül vizsgázni.

Sikeres vizsga után a következő állomás a haladó tanfolyam, ahol már a stabil engedelmesség kialakítására törekszünk, fokozatosan elhagyva a jutalomfalatos segítséget, és még több ügyességi feladattal ismerkedhetünk meg.

>> Jelentkezés <<

További fontos információk a felszerelés segédletben és a házirendben.

A tanfolyam díja vizsgával együtt: 45 000 Ft
Tanfolyamismétlés: 22 500 Ft
Vizsgadíj: 4 000 Ft (vizsgaismétlés vagy kutyaóvodáról, kistestű foglalkozásról vizsgázóknak)

Tervezett tanfolyamok és képzési időpontok:

Tanfolyam időtartamaFoglalkozások időpontjaVizsga napJelentkezési határidő
Alapozó tanfolyam2024. március 23. - április 20.szombat 12:00 - 13:302024. április 27.2024. március 22.
Alapozó tanfolyam2024. április 27. - május 25.szombat 12:00 - 13:302024. június 1.2024. április 26.