Agility

Napjaink talán legnépszerűbb kutyás sportja – nem véletlenül, hiszen kiváló szórakozás, hasznos elfoglaltság, és gyakorlatilag bármilyen kutyával űzhető. A hobbicélú sportolástól a komoly világversenyekig minden kutya számára nyitott az agility világa, fajtától függetlenül.

ugróAz agility pálya különböző akadályokból (ugrók, kúszók, szlalom, palánk, hinta stb.) áll, ezeket kell a kutyának a megadott sorrendben teljesítenie, minél gyorsabban és pontosabban. A tanítás kezdetén a kutyát megismertetjük az akadályokkal, a gazdát pedig a handling (felvezetési, irányítási) technikákkal. Ezután következnek az egyre több akadályból álló kombinációk, míg végül a páros egy 20-22 akadályból álló pályát is képes lesz teljesíteni.

Hobbi- és versenyzési céllal is szívesen látunk tanfolyamainkon, edzéseinken. A cél a szórakozás mellett a szép, modern agilitys felvezetési technikák elsajátítása, a szűk fordulók, az önálló akadálymunka – minden, ami ahhoz kell, hogy idővel akár versenyeken is elindulhass kutyáddal.

Miért válaszd ezt a sportot?

  • fizikailag és szellemileg is lefárasztja, karbantartja a kutyát
  • fejleszti a kutya-gazda kapcsolatot, a köztük lévő kommunikációt
  • a képzés csak pozitív megerősítéssel zajlik
  • fejleszti a kutya önbizalmát és problémamegoldó készségét
  • unalmas ismétlésektől mentes, hiszen az akadályok elrendezése mindig változik
  • a friss levegőn való testmozgás egészséges a kutyának és a gazdának is

Hogyan csatlakozhatsz?

szlalomA kiscsoportos agility alapozó tanfolyam 8 alkalmas, heti két foglalkozással. Itt megismerkedünk a kezdő akadályokkal és az alapvető felvezetési technikákkal, a képzést pedig egy rövidebb vizsgapályával zárjuk. A tanfolyamon olyan kutyával lehet sikeresen részt venni, akivel más kutyák jelenlétében is lehet póráz nélkül dolgozni (ezt egy felmérő edzésen teszteljük a tanfolyam előtt). Ennek hiányában érdemes az engedelmes tanfolyamainkat (alapozó és családi kutya tanfolyam) elvégezni először, vagy egyéni foglalkozáson készülni a kihívásra.

A tanfolyam után a hetente meghirdetett edzéseken lehet majd tovább csiszolni a megszerzett tudást, hobbi- vagy akár versenyzési céllal is.

Természetesen máshol megszerzett agilitys előképzettséggel az agility alapozó tanfolyam kihagyható, és rögtön jöhettek a heti edzésekre.

Bármilyen kérdéssel keresd Szenczi Ildit a 0670-285-8816-os számon vagy az info@novasuli.hu-n.

>> Jelentkezés <<

Oktató: Standovár Boglárka

Segédoktató: Szenczi Ildikó


Agility alapozó tanfolyam

Indul: 2022. október 8.
Időtartam: 4 hét (8 alkalom)
Az órák időpontja: szombat és vasárnap 11:00-12:00 (magasabb létszámnál korábbi kezdés)
A tanfolyam díja: 40 000 Ft

Felmérő edzés
Időpontja: 2022. október 2. (vasárnap) 11:00
A felmérő edzés ingyenes, amennyiben a kutya alkalmasnak bizonyul a tanfolyam elkezdésére és befizetésre kerül a tanfolyam díja, egyéb esetben 3000 Ft. 
A felmérésen azt vizsgáljuk, hogy a kutya képes-e más kutyák jelenlétében, idegen helyen a gazdára figyelni, és motiválható-e az alapvető feladatok teljesítésére. Ha jönnél, jelentkezéskor mindenképpen jelezd!

Edzések

Zárt facebook csoportban hetente meghirdetve, ahová az agility alapozó tanfolyam elvégzése után lehet csatlakozni.

  • egy alkalom: 3 500 Ft
  • 5 alkalmas, két hónapig felhasználható bérlet: 14 000 Ft