Agility

Napjaink talán legnépszerűbb kutyás sportja – nem véletlenül, hiszen kiváló szórakozás, hasznos elfoglaltság, és gyakorlatilag bármilyen kutyával űzhető. A hobbicélú sportolástól a komoly világversenyekig minden kutya számára nyitott az agility világa, fajtától függetlenül.

ugróAz agility pálya különböző akadályokból (ugrók, kúszók, szlalom, palánk, hinta stb.) áll, ezeket kell a kutyának a megadott sorrendben teljesítenie, minél gyorsabban és pontosabban. A tanítás kezdetén a kutyát megismertetjük az akadályokkal, a gazdát pedig a handling (felvezetési, irányítási) technikákkal. Ezután következnek az egyre több akadályból álló kombinációk, míg végül a páros egy 20-22 akadályból álló pályát is képes lesz teljesíteni.

Hobbi- és versenyzési céllal is szívesen látunk tanfolyamainkon, edzéseinken. A cél a szórakozás mellett a szép, modern agilitys felvezetési technikák elsajátítása, a szűk fordulók, az önálló akadálymunka – minden, ami ahhoz kell, hogy idővel akár versenyeken is elindulhass kutyáddal.

Miért válaszd ezt a sportot?

  • fizikailag és szellemileg is lefárasztja, karbantartja a kutyát
  • fejleszti a kutya-gazda kapcsolatot, a köztük lévő kommunikációt
  • a képzés csak pozitív megerősítéssel zajlik
  • fejleszti a kutya önbizalmát és problémamegoldó készségét
  • unalmas ismétlésektől mentes, hiszen az akadályok elrendezése mindig változik
  • a friss levegőn való testmozgás egészséges a kutyának és a gazdának is

Hogyan csatlakozhatsz?

szlalomAz agility alapozó tanfolyam 8 alkalmas, heti két foglalkozással. Itt megismerkedünk a kezdő akadályokkal és az alapvető felvezetési technikákkal, a képzést pedig egy rövidebb vizsgapályával zárjuk.
A tanfolyamon olyan kutyával lehet sikeresen részt venni, akivel más kutyák jelenlétében is lehet póráz nélkül dolgozni. Ennek hiányában érdemes az engedelmes tanfolyamainkat (alapozó és családi kutya tanfolyam) elvégezni először, vagy egyéni foglalkozáson készülni a kihívásra.

A tanfolyam után a hetente meghirdetett edzéseken lehet majd tovább csiszolni a megszerzett tudást, hobbi- vagy akár versenyzési céllal is.

Természetesen máshol megszerzett agilitys előképzettséggel az agility alapozó tanfolyam kihagyható, és rögtön jöhettek a heti edzésekre.

Bármilyen kérdéssel keresd Szenczi Ildit a 0670-285-8816-os számon vagy az info@novasuli.hu-n.

>> Jelentkezés <<

Az agility alapozó tanfolyam díja 40 000 Ft.
A heti edzéseket 3500 Ft-os alkalmi díjjal, vagy 5 alkalmas, két hónapig felhasználható bérlettel lehet látogatni, ennek ára 14 000 Ft.

Oktató: Standovár Boglárka
Segédoktató: Szenczi Ildikó

Agility alapozó tanfolyam indul: 2022. június 25.
A foglalkozások időpontja: négy hétig szombaton és vasárnap 17:00-18:00 (A július 9-10-ei hétvége szabadság miatt kimarad, a tanfolyam július 24-én ér véget.)
Felmérő edzés: A tanfolyam előtt, június 19-én (vasárnap) 10:00-tól tartunk egy ingyenes próbaedzést, ahol kiderítjük, hogy a kutyád alkalmas-e az agility megkezdésére. Ha erre szeretnél jönni, kérjük, jelentkezéskor írd be a “megjegyzés” mezőbe.

Top