Kutyaóvoda

Egy kutya életében a legmeghatározóbb időszak kétségkívül a kölyökkor. Ilyenkor lehet megalapozni a kutya hozzáállását a családjához, idegen emberekhez, kutyákhoz, és úgy általában a világhoz. A kutyaovi alapvető célja, hogy a kutya-gazda kapcsolat a lehető legideálisabban fejlődjön, és a kölyök problémamentes felnőtté érhessen; ehhez biztosítjuk a foglalkozásokon a megfelelő körülményeket és a szakmai hátteret.

Az egyik legfontosabb dolog a fajtársakkal való szocializáció: különféle méretű, fajtájú és korú kutyával találkozhatnak, megtanulnak szépen játszani, kommunikálni, hogy később semmilyen kutyaközösségben ne okozzon gondot a beilleszkedés. Ebben nem csak a kiképzőink és a saját kutyáink, hanem a gazdik is segítik őket; mivel mi nem leszünk ott a másnapi sétán vagy a kutyafuttatón, mindenkinek személyre szabottan megtanítjuk, hogyan tudja a helyes irányba terelni kutyája viselkedését.

Kutyaóvoda 2Már kölyökkorban fontos lefektetni az engedelmesség alapjait, ezért sok dicséret és jutalmazás mellett a kölykök megtanulnak laza pórázon sétálni, megismerik az ültetés, fektetés, lábnál követés alapjait, és sokat foglalkozunk a behívás, illetve a tiltás kérdésével is, mivel tapasztalataink szerint ezek sok gazdának okoznak gondot a mindennapokban.

Fontosnak tartjuk a kölykök mozgáskoordinációjának fejlesztését is, ezért fizikailag nem megterhelő, de érdekes, a kölykök számára kihívást jelentő játszótérrel is készülünk nekik, ahol méretüknek megfelelő akadályokon, biztonságos körülmények között tanulhatnak kúszni-mászni, egyensúlyozni.

A gyakorlaton kívül az elméleti oktatás is hangsúlyos, a gazdák a képzéselméleten kívül megismerkednek a rangsorrendezés, szocializáció, táplálás, egészségmegőrzés alapjaival, hiszen ezek nagyban befolyásolhatják a kölyök jövőbeni életminőségét.

Az ovihoz bármikor lehet csatlakozni 3 hónapos kor felett, ha a kutya rendelkezik a megfelelő immunitással (parvovírus elleni védettség, minimum két kombinált oltás), illetve külső és belső élősködőktől mentes és védett.

A kistestű (csivava, yorkie, bichon és hasonló méretű) kölykök számára a kistestű foglalkozást javasoljuk, hiszen méretüknél fogva akár játék közben is megsérülhetnének a kutyaóvodában.

Kutyaóvoda után lehetőség van alapozó tanfolyamra továbblépni, vagy megfelelő képzettségi szintet elérő kutyával csak az alapozó tanfolyam vizsgáját letenni, és haladó tanfolyamon folytatni a képzést.
A továbblépést akkor javasoljuk, ha a kutya elég érett hozzá, hogy a tanfolyamok magasabb elvárásainak is megfeleljen. Ez általában 7-10 hónapos kor között következik be, és minden esetben egyedi elbírálás alá esik.

>> Jelentkezés <<

A foglalkozások díja alkalmanként 2 500 Ft
5 alkalmas, két hónapig felhasználható bérlet 10 000 Ft-ért váltható

Képzési időpontok:
szombat és vasárnap – a pontos időpontért mindig nézd meg az órarendet!