BH vizsga felkészítés

fotó: Bitó Marietta

A BH (kísérőkutya) vizsga egy nemzetközileg elismert engedelmes vizsga. Bármilyen fajtájú kutyával letehető, keverékkel is.

A vizsga egy magasabb szintű engedelmes pályamunkából és egy közlekedésbiztonsági részből áll. A pályamunka részei a pórázon követés, szabadon követés, fordulatok, ütemváltások, ültetés, fektetés, helyben maradás, behívás, csoportkerülés. A közlekedésbiztonsági részben azt kell bizonyítania a kutyának, hogy hétköznapi városi szituációkban is nyugodt és kontrollálható.

A felkészítés során a feladatok tanításán túl arra is törekszünk, hogy a sikeres vizsgához szükséges nagyfokú koncentrációt és együttműködési készséget kialakítsuk a kutyában. (Itt nincs kapacitásunk a hétköznapi problémák kezelésére, mint pl. a pórázhúzás vagy a behívás; akinek még ilyen céljai vannak, annak érdemes az alapozó és a családi kutya tanfolyamot elvégeznie, mielőtt vizsgára kezd készülni.)

A BH vizsgára való felkészülés a kutya képzettségi szintjétől és egyéb tényezőktől függően többnyire hosszú távú program, ezért egy korrekt vizsgamunka felépítése jó lehetőség az aktívabb kutyáknak, hogy lekössék a felesleges energiáikat. 

Hogyan zajlik az oktatás?

Szintfelmérés után egyéni foglalkozásokon lehet készülni a vizsgákra. A szervezés zárt facebook csoportban történik, a hetente kiírt időpontokra lehet jelentkezni, vagy fix időpontot foglalni. 

A foglalkozások ára:

  • egy alkalom (20 perc): 2 000 Ft
  • 5 alkalmas, két hónapig felhasználható bérlet: 8 000 Ft

Jelentkezés:
Szenczi Ildikó
0670-285-8816
info@novasuli.hu