Szemináriumok

Az időpont nélkül meghirdetett szemináriumok az érdeklődők számától függően kerülnek megrendezésre. Ha valamelyikre szívesen ellátogatnál, add meg az elérhetőségedet, hogy értesíthessünk, ha lesz konkrét időpont. Ez semmiféle kötelezettséggel nem jár, pusztán azt a célt szolgálja, hogy lássuk, mire a legnagyobb az igény, illetve neked segít, hogy biztosan ne maradj le az újabb információkról. A szemináriumokat természetesen facebook oldalunkon is meghirdetjük majd, így oda is feliratkozhatsz a hírekért.


Kutyaverekedés – megelőzés és beavatkozás

Bár a kutyák közötti cívódások nagy része csak szájkarate sok nyállal és vérfagyasztó hangokkal, mégis előfordulhat, hogy kutyánk komoly verekedésbe keveredik, ahol sérülést szerezhet vagy okozhat. Ilyenkor a legtöbb gazda nem mer közbeavatkozni, általában azért, mert nem tudja, hogyan tehetné ezt meg a saját testi épségének kockáztatása nélkül. Ezen szeretnénk segíteni a gyakorlati oktatást is tartalmazó szemináriumunkon.
Szintén gyakori probléma, hogy egy-egy verekedés után a kutya a rossz élmény hatására félős vagy éppen agresszív lesz – ezt is megelőzhetjük, ha tudjuk, mire figyeljünk oda. Sőt, sokszor magát a verekedést is elkerülhetjük, ha ismerjük a kockázati tényezőket, a kutyák testbeszédét, és reálisan tudjuk felmérni a veszélyeket.

részvételi díj: 2000 Ft/fő

témák:
– Megelőzés
– Rizikótényezők
– Ha már megtörtént a baj – hogyan válasszuk szét őket? (gyakorlat)
– Szétválasztás utáni teendők, sérülések kezelése (gyakorlat), megfelelő mentális állapot.
– Ember vs. kutya – mit tegyünk, ha mi vagyunk a célpontok?


Klikkerezés kezdőknek – interaktív előadás

A klikker a modern kutyakiképzés egyik legsokoldalúbban használható eszköze. Bárki elsajátíthatja a technikáját, és az egyszerű mindennapi feladatoktól a legbonyolultabb trükkökig bármit megtaníthat a kutyájának, sőt, bizonyos esetekben terápiás célra is remekül használható. Kizárólag pozitív élményekkel segít elsajátítani a kutyának változatos feladatokat az ültetéstől a gördeszkázásig, de például a porszívótól való félelem oldásában is nagy segítségünkre lehet. Fejleszti a kutya kreativitását, intelligenciaszintjét, javítja a kutya-gazda kapcsolatot, örömteli elfoglaltságot nyújt mindkét félnek, és rövid idő alatt szellemileg alaposan le is fárasztja az ebet.
Kutya hozható, ha nem zavarja az előadást, de igazán annak érdemes, aki már klikkerezik, és problémája vagy kérdése van.
Az előadás ideje alatt kutyák nem lesznek szabadon!

részvételi díj: 2000 Ft/fő

témák:

– A klikkerezés története
– Működési elv
– Mire és hogyan használjuk?
– Jutalomfalat
– A klikker elhagyása
– Mire nem használható?
– Bemutató
– Gyakorlat