Kistestű kutyáknak

A koronavírus járvány idején az iskola minden szolgáltatása szünetel!

Ha azonnal szeretnél értesülni róla, mikor nyitunk ki újra, csatlakozz facebook oldalunkhoz!


Csivava, yorkshire terrier, törpe uszkár, tacskó, pincser, bichonok, stb… Ők is teljes értékű kutyák, képezhetőek, sőt, szeretik a képzést – sokszor jobban is teljesítenek, mint nagyobb testű társaik! -, mégis nehéz velük kutyaiskolába járni, mert a hebrencs 30-40 kilós társaik akaratlanul is komoly sérülést okozhatnak nekik. Ezen szeretnénk segíteni azzal, hogy az iskola szolgáltatásait elérhetővé tesszük a kisebb kutyák számára is biztonságos formában. 

Iskolánkban az első 80 dekás csivavakölyök bejelentkezésekor indítottuk el a kistestű kutyaóvodát, ezt követte a szintén nekik szóló alapozó tanfolyam és családi kutya tanfolyam is. Volt olyan kistestű csoportunk, akik saját haladó tanfolyamot is kibuliztak maguknak, mások a nagyokkal együtt végezték el, és agility edzéseinken is egyre több “minivel” találkozhatunk.

Hogy mi számít kistestűnek, azt nehéz definiálni – a vagányabb, masszívabb testű terrierek például sokszor kisebb termetük ellenére is kiválóan beilleszkednek a nagyok közé -, de nagyjából cocker spániel méretnél húztuk meg a határt, annál nagyobb kutyát általában már a nagytestűekhez irányítunk. Mindig azt tartjuk szem előtt, hogy a legkisebbek is élvezhessék a közös játékot, ne kelljen sérülésektől tartaniuk.
Ha bizonytalan vagy, hogy a kutyád melyik méretkategóriába esik, kérdezz minket bátran :)

Természetesen a “miniknek” is érdemes megtanulniuk, hogyan viselkedjenek nagyobb kutyák társaságában; ebben saját nyugodt, jól nevelt, biztonságosan kommunikáló kutyáink vannak segítségükre a foglalkozásokon.
Képzés és nevelés tekintetében ugyanúgy zajlik minden, mint a nagyoknál, talán annyi különbséggel, hogy a gazdák számára kevésbé derékkímélő a foglalkozás, ezt érdemes lehet figyelembe venni jelentkezés előtt. Az eredmények viszont magukért beszélnek: kisebb létszámuk ellenére a legszebb vizsgákat bemutató kutyáink fele a kistestű tanfolyamokról került ki.

Jelenleg összevont csoportban oktatjuk a kistestű kutyákat, kölyköket és felnőtteket egyaránt. Itt mindenki a saját szintjének megfelelő feladatokat gyakorolhat, és készülhet a vizsgákra, amiket a nagytestűek vizsgaidőpontjain lehet letenni. A foglalkozás díja megegyezik a kutyaóvodáéval.

>> Jelentkezés <<

A foglalkozások időpontja:

vasárnap 9:00 – 10:30