Kistestű kutyáknak

Csivava, yorkshire terrier, törpe uszkár, tacskó, pincser, bichonok, stb… Ők is teljes értékű kutyák, képezhetőek, sőt, szeretik a képzést – sokszor jobban is teljesítenek, mint nagyobb testű társaik! -, mégis nehéz velük kutyaiskolába járni, mert a hebrencs 30-40 kilós társaik akaratlanul is komoly sérülést okozhatnak nekik. Ezen szeretnénk segíteni azzal, hogy az iskola szolgáltatásait elérhetővé tesszük a kisebb kutyák számára is biztonságos formában. 

Iskolánkban az első 80 dekás csivavakölyök bejelentkezésekor indítottuk el külön kistesű kutyáknak szóló képzésünket, mert hisszük, hogy fizikai sérülékenységük ellenére a “minik” is teljes értékű kutyák. Ezt számtalan kistestű kutya és gazdája bizonyította már, akik a nagyokat megszégyenítő eredményekkel vizsgáztak, vagy repültek végig az agility pályán.

Hogy mi számít kistestűnek, azt nehéz definiálni – a vagányabb, masszívabb testű terrierek vagy tacskók például sokszor kisebb termetük ellenére is kiválóan beilleszkednek a nagyok közé -, de nagyjából cocker spániel méretnél húztuk meg a határt, annál nagyobb kutyát általában már a nagytestűekhez irányítunk. Mindig azt tartjuk szem előtt, hogy a legkisebbek is élvezhessék a közös játékot, ne kelljen sérülésektől tartaniuk.
Ha bizonytalan vagy, hogy a kutyád melyik méretkategóriába esik, kérdezz minket bátran :)

Természetesen a “miniknek” is érdemes megtanulniuk, hogyan viselkedjenek nagyobb kutyák társaságában; ebben saját nyugodt, jól nevelt, biztonságosan kommunikáló kutyáink vannak segítségükre a foglalkozásokon.
Képzés és nevelés tekintetében ugyanazon elvek mentén zajlik minden, mint a nagyoknál. Talán annyi a különbség, hogy a gazdák számára kevésbé derékkímélő a foglalkozás, ezt érdemes lehet figyelembe venni jelentkezés előtt.

Jelenleg nem tanfolyamos rendszerben oktatjuk a kistestű kutyákat, a csoportba pedig kölyköket és felnőtt kutyákat egyaránt várunk. Itt mindenki a saját szintjének megfelelő feladatokat gyakorolhat, és készülhet a vizsgákra, amiket a nagytestűek vizsgaidőpontjain lehet letenni.

A foglalkozások díja alkalmanként 2 500 Ft
5 alkalmas bérlet 10 000 Ft-ért váltható, 4 hónapig felhasználható.

>> Jelentkezés <<

A foglalkozások időpontja:

vasárnap 13:30 – 14:30