Kistestű kutyáknak

Csivava, yorkshire terrier, uszkár, tacskó, pincser, bichonok, stb… Ők is teljes értékű kutyák, képezhetőek, sőt, szeretik a képzést – sokszor jobban is teljesítenek, mint nagyobb testű társaik! -, mégis nehéz velük kutyaiskolába járni, mert a hebrencs 30-40 kilós társaik akaratlanul is komoly sérülést okozhatnak nekik. Ezen szeretnénk segíteni azzal, hogy a legtöbb foglalkozásunkat elérhetővé tesszük a kisebb kutyák számára is biztonságos formában. 

Iskolánkban az első 80 dekás csivavakölyök bejelentkezésekor indítottuk el a kistestű kutyaóvodát, ezt követte a szintén nekik szóló alapozó tanfolyam és családi kutya tanfolyam is. Volt olyan kistestű csoportunk, akik saját haladó tanfolyamot is kibuliztak maguknak, mások a nagyokkal együtt végezték el, és agility edzéseinken is egyre több “minivel” találkozhatunk.

Hogy mi számít kistestűnek, azt nehéz definiálni – a vagányabb, masszívabb testű terrierek például sokszor kisebb termetük ellenére is kiválóan beilleszkednek a nagyok közé -, de nagyjából cocker spániel méretnél húztuk meg a határt, annál nagyobb kutyát általában már a nagytestűekhez irányítunk. Mindig azt tartjuk szem előtt, hogy a legkisebbek is élvezhessék a közös játékot, ne kelljen sérülésektől tartaniuk.
Ha bizonytalan vagy, hogy a kutyád melyik méretkategóriába esik, kérdezz minket bátran :)

Természetesen a kistestűeknek is érdemes megtanulniuk, hogyan viselkedjenek nagyobb kutyák társaságában; ebben saját nyugodt, jól nevelt, biztonságosan kommunikáló kutyáink vannak segítségükre minden foglalkozáson.
Képzés és nevelés tekintetében ugyanúgy zajlik minden, mint a nagyoknál, talán annyi különbséggel, hogy a gazdák számára kevésbé derékkímélő a foglalkozás, ezt érdemes lehet figyelembe venni jelentkezés előtt. Az eredmények viszont magukért beszélnek: kisebb létszámuk ellenére a legszebb vizsgákat bemutató kutyáink fele a kistestű tanfolyamokról került ki.

Kifejezetten kistestű kutyáknak szóló foglalkozásaink:

A csoportok indulásáról a tanfolyamok oldalain tájékozódhatsz.

A kistestű kutyaóvoda 2018. december 1-től 2019. február 28-ig SZÜNETEL.