Házirend

A kutyaiskola területére történő belépéssel a gazda vállalja, hogy megismerte és betartja az iskola házirendjét.


A COVID-19 járvány miatt életbe lépő házirend kiegészítés:

– a pályán egyszerre maximum 10 ember tartózkodhat, az oktatókat is beleértve
– ezért egy kutyával csak egy felnőtt gazda vehet részt a foglalkozáson (14 éven aluliak nem számítanak bele a létszámba)

– kötelező a másfél méteres védőtávolság betartása
– használj kézfertőtlenítőt pályára lépés előtt
– legyen nálad maszk, használd helyesen (szájat és orrot eltakarva)
– más kutyájához ne nyúlj
– szükségtelenül ne érints meg tárgyakat, eszközöket
– készülj fel az órára, legyen elég jutalomfalatod és megfelelő felszerelésed, ne kelljen mástól kérni, és ezáltal feleslegesen kontaktba kerülni egymással 


HÁZIREND

 • healthA foglalkozásokon csak oltott, chipezett, 3 hónapnál nem régebben féregtelenített kutyák vehetnek részt. Kutyaóvodába legkorábban a második kombinált oltás után két héttel lehet jönni, felnőtt kutyáknál pedig egy évnél nem régebbi veszettség elleni és összesen legalább két kombinált oltás szükséges az elmúlt két évből. Aki az oltások meglétét nem tudja igazolni, a foglalkozásból kizárható.
 • Fertőző beteg kutya, illetve tüzelő szuka a kutyaiskola területén nem tartózkodhat!
 • A foglalkozáson résztvevő gazdák és kísérők kötelesek az oktatók utasításait maradéktalanul betartani!
 • A kutyaiskola területén mindenki csak saját felelősségére tartózkodhat! 14 éven aluli gyermek csak felnőtt kísérővel vehet részt a foglalkozásokon.
 • A kutyaiskola kapuját zárva kell tartani! Ki-és belépni csak az oktatók engedélyével lehet, a zsilipes kapu rendeltetésszerű használatával (egyszerre csak egy ajtaja lehet nyitva).
 • Pórázon lévő kutyáját mindenki köteles úgy irányítani, hogy az másik pórázos kutyát ne érhessen el, a kutyaiskola környékén a járókelőket ne zaklassa felugrálással, tolakodással.
 • A kutyákat a területen pórázról csak az oktatók utasítására lehet elengedni.
 • Sérülés okozására hajlamos agresszív kutyáknak a kutyaiskola területén, parkolójában és annak környékén kötelező a harapásbiztos szájkosár viselése! (Törvény szerint ismerten agresszív kutyát csak szájkosárban szabad utcára vinni.)
 • A kutyák megfelelő felszereléséről (biztonságos nyakörv, póráz, szájkosár, kutyaruha, stb.), az egyéb szükséges kellékekről (kakiszedő zacskó, jutalomfalat, víz, itatótál stb.), illetve a kutya bolha-kullancs elleni védettségéről, megfelelő egészségi állapotáról és immunizáltságáról a gazda köteles gondoskodni.
 • pisiÉrdemes a foglalkozás előtt a kutyát röviden megsétáltatni, hogy lehetőség szerint ne az iskola területére ürítsen és vizeljen. Kan kutyák esetében ügyelni kell arra, hogy használati tárgyakat (akadályok, gumik, székek, kuka, stb.) ne vizeljen le a kutya.
 • A kutyaürüléket és egyéb szemetet mindenki köteles maga után maradéktalanul eltakarítani, a kutyaiskolában és annak környezetében is, beleértve a HÉV-állomás és az iskola közötti szakaszt is. A kutyaürüléket összecsomózott zacskóban lehet a kukába helyezni.
 • A kutyaiskola területén a dohányzás megengedett, amennyiben a dohányzók ügyelnek a gyermekek és a nemdohányzók egészségének védelmére.
 • A kutyaiskola területén lévő felszerelések csak oktatói engedéllyel, rendeltetésszerűen használhatók. Akadályokra ráülni, felmászni, ugrálni, futni rajtuk gyermekeknek is balesetveszélyes, ezért tilos!
 • A kutyák vagy más gazdák által okozott károkért a kutyaiskola felelősséget nem vállal.
 • Az oktatás során kép- és videófelvétel készülhet, amit az iskola felhasználhat nyilvános megjelenésre (weboldal, facebook). Ha nem szeretnéd, hogy te vagy a kutyád szerepeljen ezeken, jelezd előre!
 • A befizetett tanfolyamok és megvásárolt bérletek ára nem jár vissza, ha az iskola rendben megtartotta a foglalkozásokat. A kutya vagy a gazda betegsége, sérülése esetén későbbi időpontban pótolhatók az elmaradt alkalmak.
 • Az előre megbeszélt egyéni időpontokban (pl. szocializációs foglalkozás) a megjelenés kötelező! Az óra lemondására van mód, azonban ha ez a megbeszélt időpont napján, vagy az előtti napon történik, az elmaradt óra ára a legközelebbi foglalkozáson felszámolható. Aki lemondás nélkül nem jelenik meg, a további képzésből kizárható.
 • A gazdáktól elvárjuk, hogy a minden emberi lényt megillető alapvető tisztelettel forduljanak egymás és az oktatók felé.
 • A szabályok be nem tartása a foglalkozásból, képzésből való kizárást vonhatja maga után!

Minden tanulónktól elvárjuk a hatályos állatvédelmi törvény maradéktalan betartását, a biztonságos, higiénikus, a többi gazdát és a nem kutyásokat is figyelembe vevő, korrekt és lehetőség szerint konfliktusmentes kutyázást, és a kutyás közösség részeként egymás segítését – nem csak a kutyaiskolán, hanem a mindennapi életben is.

Top