Bentlakásos képzés

 • Nem bírsz a kutyáddal, és szeretnéd, ha valaki megpuhítaná, mielőtt belefogsz a nevelésébe?
 • Túl nagy falatnak érzed a képzését, szükséged lenne intenzív segítségre?
 • Tudsz bánni a kutyával, de nincs időd a képzésére?

Akkor a bentlakásos képzés neked való!

A kutya a képzés teljes időtartamára beköltözik a kiképzőhöz, ahol családias környezetben tanulhatja meg azokat az alapokat, amik a kényelmes kutyatartáshoz szükségesek. Ez alatt nem csak az engedelmes feladatokat értjük (ültetés, fektetés, lábnál követés, helyben maradás),  hanem az olyan kisebb hétköznapi problémákat is, mint a pórázhúzás, felugrálás, stb. A képzés, nevelés nehezebb és időigényesebb részét így a kiképző végzi el, a gazda dolga utána csak a megfelelő jelzések megtanulása és a megszerzett készségek szinten tartása lesz.
A képzés során nem csak arra fektetünk nagy hangsúlyt, hogy a kutya ismerje az engedelmesség és az együttélés alapjait, hanem arra is, hogy örömmel tudjon együttműködni, és kiegyensúlyozott lelkiállapotban távozzon tőlünk. Mivel a kiképző ugyanúgy együtt él a kutyával, mint a gazdája, nagyjából ugyanazokkal a helyzetekkel találkozik, így a képzés végén korrekt “használati utasítást” tud adni a kutyához, amit betartva otthon is fenntartható lesz a kellemesen együttműködő állapot.

A bentlakásos képzés időtartama függ a céloktól és a kutyától, de minimum 3 hét. Ez alatt a kutya nem csak megtanulja, hanem meg is szokja a feladatok korrekt teljesítését és a szabályok betartását, anélkül, hogy túlterhelnénk. 

Feltételek:

 • a kutya betöltötte a 10 hónapos kort
 • egészséges, oltott (kombinált oltással is), külső-belső élősködőktől mentes és védett, nem tüzel és a képzés időtartama alatt várhatóan nem is fog
 • nincs ismert súlyos viselkedési problémája (amennyiben van, azt szocializációs foglalkozás vagy bentlakásos rehabilitáció keretében tudjuk kezelni)

Amit kínálunk:

 • családban tartás, igény szerint lakásban vagy kertben
 • kutyabarát képzési módszerek
 • videó a kutya munkájáról (ha a feladat jellege engedi)
 • folyamatos, korrekt kommunikáció
 • a képzés végén egy közös foglalkozás a gazdával

Fontos! A bentlakásos képzés nem oldja meg a kutya-gazda kapcsolatból fakadó problémákat, nem váltható ki vele a későbbi közös munka, az otthoni nevelés, tanítás, foglalkozás, “csupán” nagyban megkönnyíti a gazda dolgát, ha egy előképzett, előnevelt kutyával kezd dolgozni, akit már csak emlékeztetni kell a tanultakra.
Mivel a kutya nem egy beállításra váró gép, hanem egy élő, érző lény, önálló személyiséggel, múlttal, esetenként kisebb-nagyobb viselkedési problémákkal, ezért nem garantálható, hogy adott idő alatt tökéletesen el fogja sajátítani a megbeszélt tananyag minden pontját. A képzés során rendszeresen kommunikálunk a gazdával, és időben jelezzük, ha problémás feladatba ütközünk.
Az ilyen jellegű elcsúszások minimalizálása végett a bentlakásos képzést mindig egy előzetes felmérés előz meg a kutyaiskolán, ahol tudjuk egyeztetni a célokat és a lehetőségeket, a kiképző is megismerheti a kutyát, illetve a gazdák is a kiképzőt.

Bentlakásos képzés alapdíja: 4 000 Ft/nap

A várhatóan szükséges időtartam a célok ismeretében egyedileg kerül megállapításra, de alapesetben minimum 3-4 hét. Az ár az igények függvényében változhat.
A kutya etetését és esetleges egyéb költségeit, amik a normális otthon tartózkodás esetén is fennállnának, a gazda állja.

Kapcsolat:
Szenczi Ildikó
0670-285-8816
info@novasuli.hu